Τρίτη 6 Μαΐου 2014

   Είναι γνωστό σε όλους ότι το Σχολείο εκτός από την παροχή γνώσεων στοχεύει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στην προβολή των ιδιαίτερων ικανοτήτων των μαθητών, όπου αυτές υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτών των στόχων εγκαινιάσαμε το Πρόγραμμα ‘’Λογοτεχνικές δημιουργίες’’  για να στεγάσουμε τις λογοτεχνικές ανησυχίες των μαθητών και να αναδείξουμε τη δημιουργική τους διάθεση.
   Στην πραγματικότητα το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την επίσημη παρουσίαση  όλων των προσπαθειών που κατέβαλαν οι μαθητές του σχολείου μας τα δύο τελευταία σχολικά έτη να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην ποίηση και στην πεζογραφία. Αποτέλεσμα της ενασχόλησής τους αυτής ήταν μια σημαντική εργογραφία που περιλαμβάνει προσεγμένα ποιήματα και διηγήματα.
   Όλα τα έργα των μαθητών μας είναι καλογραμμένα και κάποια από αυτά εξαιρετικά. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις βραβεύσεις των μαθητών μας σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.  Κάθε διάκριση των μαθητών μας αποτελεί μια σπουδαία αναγνώριση τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις υπεύθυνες του προγράμματος αυτού. Αλλά και κάθε ποίημα  ή διήγημα που γεννιέται στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής αποτελεί μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση για όλους μας, καθώς αποδεικνύει πως στη δύσκολη εποχή που ζούμε υπάρχουν ακόμα ευαισθησίες και εμπνεύσεις.
   Ευχαριστούμε λοιπόν τους μαθητές μας για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο δημιουργικό μας κάλεσμα και τους ευχόμαστε να είναι πάντοτε παραγωγικοί. Σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά το αξιόλογο έργο τους στο ιστολόγιο αυτό, που φιλοδοξεί να θεωρηθεί ‘’το πρώτο σκαλί’’, όπως λέει ο ποιητής μας, για την ‘’πόλη των ιδεών’’.

                                                                          Μαρία Νάκου
                                                                  Παναγιώτα Γαμβρούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου