Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΡΙΑ ΠΑΊ΄ΒΑΝΑ


Την Παρασκευή  26 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η κυρία Μαρία Παϊβανά, συνταξιούχος φιλόλογος και γνωστή λογοτέχνης του νομού μας. Η κυρία Παϊβανά συναντήθηκε με τη λογοτεχνική ομάδα του σχολείου μας και μίλησε στα μέλη της για την ποίηση μέσα από αναφορές των ορισμών με τους οποίους προσπάθησαν να την προσδιορίσουν μεγάλοι ποιητές μας. Στη συνέχεια κάλεσε τους μαθητές μας να προσεγγίσουν την ποίηση μέσα από την ανάγνωση ποιημάτων από την ποιητική συλλογή ¨"Κύματα στα βότσαλα" και την ερμηνεία που ο καθένας έδινε σε αυτά στο τέλος της συνάντησης συζήτησε με τους μαθητές μας και δώρισε στον καθένα τους τα δύο βιβλία που έχει ήδη συγγράψει, την προαναφερθείσα ποιητική συλλογή και το έργο||"Βήματα στην αιολική και ιωνική γη".
  Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν από την εισήγηση της κυρίας Παϊβανά, γοητεύτηκαν από το σεμνό και γλυκό τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τον εαυτό της και το έργο της και δήλωσαν ότι επιθυμούν να της εκφράσουν με το δικό τους τρόπο τη χαρά τους για την αποτελεσματικότητα της εισήγησης της και για τη γενναιόδωρη προσφορά της. 
   Εμείς ως υπεύθυνες του προγράμματος "Λογοτεχνικές Δημιουργίες" του Γενικού Λυκείου Βέλου την ευχαριστούμε θερμά για την πρόθυμη ανταπόκριση της στο κάλεσμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου